Sophietje 

Voor het Sophia kinderziekenhuis te Rotterdam.

Burgemeester Opstelten onthult nieuw Sophietje Sophia

Rotterdam, September 2002- Op woensdag 18 september j.l. heeft Burgemeester Opstelten van Rotterdam, samen met een aantal patiŽntjes, het nieuwe Sophietje onthult. (zie foto rechts)  Kunstenares Janneke Ros heeft voor het Sophia Kinderziekenhuis dit 60 cm grote bronzen beeld  ontworpen. Sophietje zoekt troost en geborgenheid bij vertrouwde dingen. Zoals kinderen dat ook zoeken als zij niet in hun eigen omgeving zijn. In het Sophia Kinderziekenhuis geven we kinderen niet alleen de best mogelijke medische zorg maar we proberen ze ook een zo prettige en kindvriendelijke omgeving te bieden. Met de aankoop van het miniatuur van Sophietje helpt u de kinderen in het Sophia, nu en in de toekomst.

In 1991 introduceerde het Sophia "Sophietje". Het beeldje van het meisje met de pop werd al snel het symbool van het ziekenhuis. Sophietje gaat met haar tijd mee en is in een nieuw jasje gestoken. Het  beeldje is ca. 12 cm hoog en gemaakt van verbronst metaal. Enigszins verlegen omklemt ze haar beer en zoekt troost bij haar duim.


Met de opbrengst uit de verkoop van Sophietje kan er in het Sophia: meer onderzoek gedaan worden naar nieuwe behandelmethoden, het ziekenhuis zo kindvriendelijk mogelijk aan gekleed te worden en gezorgd worden voor voldoende afleiding voor de patiŽntjes. Allemaal zaken die veel extra geld kosten.

 

 

 

 

--KLIK HIER VOOR MEER INFORMATIE--